Norway Seaweed News

Norway Seaweed wins pitch-competition at entrepreneur event


I konkurranse med fire andre gründere stakk Norway Seaweed av med seieren på Gründerkvelden som ble arrangert på Logen i Kristiansand i går kveld, Torsdag 19.november.
Ideen til firmaet er å samle den teknologien og kunnskapen som finnes om makroalger (se faktaboks) i dag, og tilpasse dette til norske forhold.
– Makroalger har utrolig mange muligheter og applikasjoner som vi ønsker å få mer kunnskap om slik at vi kan tilpasse dyrking og høsting og videreforedling av alger til norske forhold, sier Lone Sunniva Jevne, som har kompetanse innen for algeøkologi og biokjemi.
Alger som næring har en lang tradisjon i utlandet og kan brukes til veldig mye. I Norge derimot, er interessen for dette relativt ny. Gjengen som jobber i Norway Seaweed har hver for seg jobbet med fagfeltet i flere år, men på grunn av nedgangstider i oljebransjen, kombinert med spesiell interesse for alger, møttes altså disse menneskene gjennom en kontaktannonse i sommer.
De andre i firmaet er Anton Voskoboynikov (forretningsutvikler, oppdrett), Jens Hoxmark (Maritim teknologiutvikling), Pål Anders Fronth Nyhus (marin industriell bioteknologi) og Lars Torbjørn Bjerka (maritim automasjon).
Premiepotten på 50.000 NOK skal ifølge Lone Sunniva Jevne brukes på å kartlegge markedene videre.
– Vi skal ta med oss den energien som kom fra denne gründerkvelden vi var så heldige å være med på, og bruke den til å fortsette å jobbe med kartlegging av markedet, løsninger og teknologi, avslutter Jevne.
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover